PHYSALIS PDF Print E-mail
There are no translations available

Image KENMERKEN

 Image

 Image

 

 WETENSCHAPPELIJKE NAAM

 voor

 Image

 Physalis Angulata

 

 populaire namen:

 Camapum, Saco de Bode,
Bucho de Rã,
Juá de capote e balãu 

 

 SAMENSTELLING

 waarden per 100 gram Pulp

    Caloriën

 49

 Kcal 
    Proteïne

 1.5

 
    Koolhydraten

 11

 
    Niacine

 0.8

 mg 
    Vitamine A

 1.370

 UI 
    Vitamine C

 20

 mg 
    IJzer

 1.7

 mg 
    Vezels

 0.4

 
    Calcium

 0.9

 mg 
    Fosfor

 21

 mg 
    Riboflavine

 0.17

 mg 
    Water

 85.9

 
       
       
       
       

Een snelgroeiende struikvormige plant met driehoekige fluweelachtige bladeren die wel 2 meter hoog kan worden. Een plant die na het planten 4 tot 5 maanden nodig heeft om vruchten te produceren. Wat sterk afhangt van een goeie behandeling.
Het produceert rondevruchten in een geel/oranje kleur, de zachte vrucht is beschermet met een balonachtig velletje, ze wegen 4 tot 9 grtam en hebben een doorsnede van 1 tot 2 centimeter. Elke plant produceerd 2 de 4 kilo's fruit. Op één hectare is ruimte voor 6.000 planten.

Image FYSIEKE CHEMISCHE SAMENSTELLING, AROMA EN CONSUMPTIE
Het heeft een hoog gehalte aan vitamine A en C, fosfor en ijzer. Wetenschappelijk is kortgeleden ontdekt dat hij rijk is aan flavonóides, alkali en fitoesteróides.
Het heeft een unieke smaak van lichtzuur tot zoet en met geen andere fruit te vergelijken. De sap van de vrucht is verrukkelijk van smaak. Het wordt vaak gebruikt als culinaire versiering in restaurants bijvoorbeeld op ijs, chocolade fondu en als voorafje bij het drinken van wijn, De productie is voor een belangrijk deel in Colombia en wordt è ingevoerd voor ca. 40 euro per kilo.

Image EXPORT
Na de banaan is Physalis het belangrijste exportartikel van Colombia. 45% van de export van Physalis gaat naar Noord Amerika en Europa en wordt uitgevoerd voor ongeveer 16 US$ per kilo.

Image GENEESKRACHTIGE EIGENSCHAPPEN
Werkt rustgevend, zorgt voor een optimale conditie van de huid, De inheemse volkeren van Colombia Peru en Brazilië gebruiken al eeuwenlang de bladeren van de plant om  de functies van de blaas, nieren en lever te reguleren. Ook effectief tegen reuma en staar. Bij recent wetenschappelijk oderzoek is gebleken dat Physalis werkt tegen sommige vormen van kanker en het virus van Polio, Herpes en HIV bestrijd.
Onlangs hebben wetenschappers van de Stichting Oswaldo Cruz van Ceara één substantie ondekt die zij noemen „PHYSALINA“ wat zeer positief werkt op ons immuumsysteem. FioCruz en zijn wetenschappers hebben op deze ontdekking octrooi aangevraagd.

 

http://www.exotischevruchtensupplementen.nl, Powered by Mambo and Designed by SiteGround web hosting