MANÁ CUBIU PDF Print E-mail
There are no translations available

Image MANÁ CUBIU

 Image

 Image

 Image

 
 

 Image

 SAMENSTELLING

 waarden voor 100 gram Pulp

   Water 

88.50

 
   Eiwitten 

0.90

 
   Vezels 

9.20

 
   Cinzas 

0.70

 
   Calcium 

16.0

 mg 
   Fosfor 

30.00

 mg 
   IJzer 

1.5

 mg 
   Caroteen 

0.18

 mg 
   Tianinezuur 

0.06

 mg 
   Riboflavine 

0.10

 mg 
   Niacin 

2.25

 mg 
   Ascorbic Acid 

4.50

 mg 
   Energie waarde 

21

 Cal 
       
    FRUITSOORTNIACIN (mg) 
    MANÁ2.8  
    EI0.8  
    BETERALA0.2   
    CASHEW0.4   
    KAKI0.1   
    STERAPPEL0.3   
       
       

Onmeetbaar is de rijkdom in de biodiversiteit van het regenwoud in de Amazone. Het bewijs hiervan is de MANÁ CUBIU, ook bekend als CUBIU, TOPIRO, COCONA, INDIANEN TOMAAT, ORINOCO EN PERZIK TOMAAT.
 

Inheems fruit van de Occidental Amazone, wordt al eeuwenlang gedomesticeerd door de pre- columbiaanse indianen. MANÁ CUBIU wordt al 18 jaar lang bestudeerd door de Wetenschappers en Onderzoekers Prof. Drs. Danilo Fernandes DA Silva Filho en Lúcia Kiyoko Ozaki Yuyama en al 25 jaar door INPA, Nationaal Instituut van Onderzoek in de Amazone en het Ministerie van Ciência en Technologie. De studies en het onderzoek zijn gefinancierd door ppg-7/FAO/ONU

Met een uitzonderlijk hoog gehalte aan Vitamine B3 (3x meer dan de Aubergine) staat de MANÁ CUBIU aan de Top, MANÁ CUBIU kan worden beschouwt als een medisch fruit omdat ze sterke geneeskrachtige werking heef tegen CHOLESTEROL, TRIGLICERIDES, BLOEDARMOEDE, DIABETES, HOGE BLOEDDRUK, MIGRAINE, DEPRESSIE en URINUZUUR. Daarnaast bevordert ze de spijsvertering en werkt als een sexueel stimulerend middel.

Zonder dat er wetenschappelijke studie is gedaan, weten we dat de Peruviaanse WAONRANI indianen de takjes, bladeren en wortels als een krachtig pijnstillend en wondherstellend middel gebruiken. het wordt tevens gebruikt tegen brandwonden en insectenbeten.

Santa Luzia een internationale pionier in de commerciële productie van vruchten, zaden en het drogen daarvan zij heeft de "know how" om deze als gevriesdroogte pulp in capsules te vervaardigen, er zijn 3 verscheidenheden rassen van het fruit met uitstekend genetisch potentieel, namelijk:

 -  Santa Luzia (ronde)
 -  Thais (lang met ronde uiteinden) 
 -  Moschet (ronde die met ster kroon)

De twee eerste zijn het productiefst en daar is van bekend dat 6.000 planten van MANÁ CUBIU op 1 hectare kunnen worden gekweekt met een productie van 30 tot 60 ton vruchten.

MANÁ CUBIU gemengt in de blender met water, melk of met andere vruchten met suiker of sweetner, geeft een heerlijke sap.  10 kilo van het fruit geeft 7,5 liter pure sap, ook perfect voor snoep, jam, gebak en ijs. Het kan ook worden gebruikt voor het marineren van vis, kip of rood vlees. 

Gebakken met olijfolie, voegt het een speciale smaak toe aan de mossarella kaas pizza. Het kan worden toegevoegd bij de barbeque en feijoada (een Brazilaanse schotel). Door haar hoge medische potentieel is MANÁ CUBIA een nieuwe vondst binnen de Braziliaanse landbouw, en is als gevolg van de belangstelling voor sap en zoetwaren evenals de farmaceutische en cosmetische laboratoria een belangrijke aanvulling.

Ten opzichte van andere vruchten die NIACIN bevatten is MANÁ CUBIU de winnaar en zeer rijk aan vezels, phophor, vitamine C en PECTINA, stof wat wordt gebruikt om stevigheid te bereiken in snoep en jam, en het is goed voor diabetes.

Image Voedingswaarde  bij gebruik van MANÁ:

Het sap wordt gebruikt door de Braziliaanse, Colombiaanse en Peruviaanse bewoners van de Amazone om verscheidene ziektes onder controle te krijgen zoals cholesterol, diabetes, overmatig urinezuur en andere ziekten die worden veroorzaakt door de fuctie van de lever (Salik. 1987) en Maná-Cubiu wordt aanbevolen in het dieet van hypercholesterolaemic en hyperglycemic patiënten. (Yuyama et. Al. 1997).


Geëxtraheerd uit de handleiding (in het Spaans) resultaat van Tratado de Cooperação Amazônica (Verdrag van de Samenwerkingsraad van de Amazone), gefinancierd door de FAO, tussen Brazilië en Venezuela, gedaan door de INPA - Instituto Nacional de Pesquisa da Amazonia (National Instute van Onderzoek van De Amazone), Uitgegeven in 1998, pagina 75, geautoriseerd door de wetenschapper en onderzoeker Prof DANILO FERNANDES DA SILVA FILHO.


 

http://www.exotischevruchtensupplementen.nl, Powered by Mambo and Designed by SiteGround web hosting