GRAVIOLA PDF Print E-mail
There are no translations available

 Image

 Image

 
 

 Image

 SAMENSTELLING

 waarde voor 100 gram pulp

    Energie

 60

 

Kcal

    Proteïne

 0.09

 g
    Eiwitten

 0.07

 g
    Glicidios

 14.1

 g
    Vitamine A

 20.0

 

UI

    Ascorbicozuur

 22.00

 mg
    Calcium

 22.00

 mg 
    Fosfor

 28.00

 mg 
    Riboflavine

 0.07

 mg 
    Tiaminezuur

 0.06

 mg 
    Niacine

2.50

 mg 
    Water

 80.2

 mg 
       
       
       

Image KENMERKEN

Oorspronkelijk komt deze vrucht van de Antillen en werd door de Portugese kolonisten in Brazilië geïntroduceerd in de 16e eeuw.

Graviala komt van een plant die groeit in een tropische en subtropisch klimaat. Het gebied waar deze groeien strekt van centraal Amerika tot het zuiden van Brazilië. De piramidevorm van de boom kan tot 8 meter hoogte groeien. De vrucht heeft meer dan 600 soorten stoffen waarvan er slechts 4 eetbaar zijn: Annona, Rollinia, Uvéria en Asimina.

De productie van de vrucht concentreert zich voornamelijk in het noordoosten van Brazilië. De productie is uitsluitend van gezonde planten en vruchten. De kiemkracht is snel en overvloedig. Het vereist een zanderige bodem die goed dreineert met een PH waarde die ligt tussen de 5,5 en 6,5. Nadat het zaad is gepland kan de productie na 2 tot 3 jaar beginnen. 4 maanden na de bloei begint de vrucht te rijpen en afhankelijk van het gebied van het land kan de productie lopen vanaf augustus tot en met maart. De vrucht wordt 15 tot 25cm. lang en wel 15cm dik. Het heeft een zoete smaak en wordt graag geconsumeerd in zijn natuurlijke vorm als sap, jam, gebak en ijs.

Image VOEDINGSWAARDE EN MEDISCHE TOEPASSINGEN

De bevolking van Zuid- en Midden-Amerika bestrijden al eeuwenlang met Graviola verscheidene ziektes zoals: koorts, diaree, braken, hoesten, asma, ethenië en hyperventilatie.

In recenter onderzoek door Arts en onderzoeker Dr. Leslie Taylor in meer dan 20 laboratoria in de Verenigte Staten is bewezen dat Graviola anti-kanker stoffen bevat die 10.000 keer meer effect geven dan de stof Adriamycin, een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij chemotherapie. Deze onderzoeken hebben ook vastgesteld dat Graviola selectief werkt en alleen de schadelijke kankercelen bestrijdt met behoud van de gezonde cellen, zonder de onaangename bijwerkingen van chemotherapie. Al ruim 7 jaar is geprobeerd om voor de synthese van deze stoffen een octrooi te verkrijgen, echter zonder succes, aangezien deze niet wordt verleend over natuurlijke stoffen.

video Graviola

 


Onderzoekers in de Verenigde Staten en andere landen hebben ontdekt dat Graviola verschillende vormen van kanker vernietigt. Binnen een reageerbuis dood Graviola de kankercellen 10.000 keer sneller dan het beste medicijn wat gebruikt wordt in ziekenhuizen. Tot op de dag van vandaag zijn de laboratoria van de farmaceutische industrie niet in staat geweest om Graviola in de vorm van geneeskunde toe te passen, dus het wordt alleen gebruikt in haar natuurlijke vorm.
(verslag van Globo reporter Jorge Pontual)


bronnen:

 - Exotische planten van Brazilië, door Harri Lorenzi & JF Matos Abreu, Instituto Plantarum - http://www.plantarum.com.br/  

 - Revista Plantas e Ervas - ano 1 - n. 2 – Editora Minuano. 2
 - Purdue University -
 - Taylor, L. 1.998, "Herbal, Secrets of the Rainforest". 
 - Base Ethnobotany de dados. 
 - Base Phytochemical de dados. 
 - Daniela Sicci Del Lama– Famaceutic/2002 
 - http://www.belezainteligente.com.br/

ImageU kunt Gravilola in poedervorm gevat in capsules alleen nog via de WEBshop bestellen. De betaling kunt u gewoon via een overmaking realiseren. (zie home page)

 

http://www.exotischevruchtensupplementen.nl, Powered by Mambo and Designed by SiteGround web hosting