CAMU-CAMU PDF Print E-mail
There are no translations available

 Image

 

 WETENSCHAPPELIJKE NAAM

 van

 Image

 Myrciaria Dúbia

 populaire naam in Noord-Amerika

 Rumberry en Camu plus

   Water

93

 %
   Energie

17

 Kcal 
   Eiwitten 

0.5

 
   Koolhydraten 

 4.7

 
   Vezels 

 0.6

 
   Cinza 

 0.2

 
   Calcium 

 27

 mg 
   Fosfor 

17

 mg 
   Kalium 

0.9

 mg 
   IJzer 

0.5

 mg 
   Tiaminezuur 

0.01

 mg 
   Riboflavine 

 0.04

 mg 
   Niacine 

 0.06

 mg 
   Vitamine C 4.850 mg

Image OORSPRONG EN KENMERKEN  

Camu Camu komt uit oorsprong uit het Amazonegebied in de oevers van de Amazonerivier. Hij bloeit in de periode tijdens de overstromingen in het Amazonegebied. Deze overjarige plant kan oplopen tot 4 meter hoogte. De bloemen zijn wit en de vruchten kunnen 5 tot 10 gram zijn, 1.5-2.5 centimeter in diameter en hebben een donkerrood tot paarse kleur, die erg lijkt op die van de kers.
 
Camu Camu smaakt in zijn natuurlijke vorm te zuur voor de mens om te consumeren, maar het ruikt heel lekker, en kan industrieël worden gebruikt in veel verschillende producten.
Deze plant behoeft een zeer vochtige bodem, en kan daar maximaal 6 maanden in verblijven. De groei komt uit zaden en het heeft een korte tijd van maximaal 45 dagen nodig om te ontkiemen. De kiemkracht van de zaden ontstaat onder speciale en specifieke voorwaarden. Het fruit kan met 18-24 maanden na het kiemen van het zaad worden geoogst. 

Het is eenvoudig te behandelen, maar dat vergt een biologische bodem, met een hoge luchtvochtigheid en PH wat zuur tot neutraal is. 

Santa Luzia´s experimentele laboratorium is in 2001 gestart met experimenten over de aanpassing en de teelt van de Camu Camu in de staat Sao Paulo, het heeft daarmee uitstekende resultaten verkregen. 
Dit fruit is wereldwijd bekend door de farmaceutica en cosmetische industrie als zijnde het fruit dat de meeste ascorbinezuur (vitamine C) in de wereld bevat. 

Camu Camu bevat vitamine C, dat 20 keer meer geconcentreerd is dan Acerola en 100 keer meer dan Citroen, met 5 gram vitamine in elk 100 gram van de vruchten, het bevat ook, in vergelijking met sinaasappelen, 10 keer meer ijzer en 50% meer fosfor. 

De INPA - Nationaal Instituut voor Onderzoek in het Amazonegebied wordt al sinds 1993 onderzoek gedaan door wetenschapper en onderzoeker Prof Dr Kaoru Yuyama, in de landbouwkunde en de wetenschapper en onderzoeker Prof Dr Lucia Yuyama, in de voedingswaarde.


ImageMEDISCHE, NUTRICIONAL EN COSMETISCHE TOEPASSINGEN  


Camu camu bevat een hoog bedrag van ascorbic en citroenzuur, waardoor het een krachtige anti-oxidant is en het bestrijd de zogenaamde radicalen, maar is ook zeer nuttig tegen het verouderingsproces proces. 
Recente onderzoeken uitgevoerd door Noord-Amerikaanse wetenschappers hebben geconcludeerd dat de dagelijkse inname van 1 gram van Camu-Camu in poedervorm gecombineerd op een nuchtere maag  de symptonen elimineert van depressie, angst en stemmingswisselingen.

Het dagenlijks gebruik van Camu-Camu:
1) - versterkt het immuumsysteem;
2) - bevordert de vitaliteit van mensen met biologische tekortkomingen
3) - reguleert het zenuwstelsel;
4) - stimuleert het aanmaken van de witte bloedlichaampjes;
5) - is in het algemeen goed voor het lichaam (met name de lever);
6) - stimuleert de hartfunctie, de bloedsomloop en de ademhaling.

 

http://www.exotischevruchtensupplementen.nl, Powered by Mambo and Designed by SiteGround web hosting