AÇAÍ PDF Afdrukken E-mail

 Image

 WETENSCHAPPELIJKE NAAM

 van

 Image

Euterpe Oleracea Mart

 

SAMENSTELLING

waarden voor 100 gram Pulp

   

Energie 

247

 

Kcal 

   

Proteïne 

 7.2

 

g

   

Eiwitten

 7.92

 

   

Vezels

30.51

 

g

   

Calcium

241

 

mg

   

Natrium

69

 

mg

   

Fosfor

119

 

mg

   

IJzer

2.4

 

mg

   

Kalium

1.185

 

mg

   

Magnesium

140

 

mg

   

Vitamine C

17

 

mg

   

Vitamine B1

0.67

 

mg

   

Vitamine B3

0.7

 

mg

   Vitamine E

 45

 

mg

       
       
       
       
       

Image OORSPRONG EN KENMERKEN

Açai is een palmboom die groeit aan de oevers van de rivieren uit de Amazone. De dunne Palmbomen kunnen wel 30 meter hoog worden. De palmbladeren zijn lang en donkergroen, ze kunnen ruim 2 meter lang worden.

De Palmbomen komen tot bloei in de droge periode van September tot December. Zij worden bestoven door kevers die het stuifmeel van de mannelijke bloemen naar de vrouwelijke brengen. De jaarlijkse productie is 3 tot 4 oogsten, elke oogst geeft 3 tot 6 kilo's van het fruit.
De Açai-bomen komen overal voor langs de oevers doordat de Toucans en de Papagaaien de pulp en de zaden verspreiden.
Van de Açai-bomen wordt vrijwel alles gebruikt, de stengels, de bloemen, de vruchten, de bladeren, de kern van de stam produceerd een uitstekende kwaliteit van palmito, een heerlijk frisse substantie die gebruikt kan worden in diverse salades.
Milenium lang wordt Açai gebruikt door de lokale bevolking die leeft aan de oevers van de Rivier Amazone.

95% van de Nationale productie is geconcentreerd in Belém in provincie Para. Alleen al in de stad Belém wordt er 200.000 kilo's/dag pulp van Açaí gebruikt. In het Noordoosten van Brazilië wordt Açai gebruikt voor diverse zowel zoete als hartige gerechten, een cultureel onmisbaar product. 
Vanuit dit Noordoosten is dit cultuurgebruik van Açaí verder gegaan richting Zuidoost en Zuid Brazilië. In Rio de Janairo alleen al wordt zo´n 500.000 kilo´s/dag Açaí gebruikt. Nu wordt Açai zeer intensief naar de VS, hoofdzakelijk in Miami verscheept, Miami zorgt op zijn beurt weer voor de internationale belangen.
De industrie van Manaus in Brazilië heeft ontdekt dat de Pit van Açaí van groot belang is als surplus (caroço), terwijl ze eerst als huisvuil werd weggeworpen.

Image
A4 - 50% pitten van de Açai - 50% koffie
Deze Pit kan worden toegevoegd aan koffie in de verhouding van 50%, wat zorgt voor een reductie van de cafeïne met 80%, het voegd insuline toe wat het geschikt maakt voor Diabetes, zonder de kleur, het aroma of de reuk van de koffie te wijzigen. In laboratorium onderzoek werd vastgesteld dat de Pit van Açaí bijzonder rijk is aan, eiwit vezels, isuline, anti-oxidanten, proteïne en werkt tegen slapeloosheid. Açai bevat zoveel proteïne dat dit het normale voedsel vrijwel geheel kan vervangen.

Image Image
In de Vallei van Ribeira, van São Paulo bestaan grote plantages van Açai.

In de Zuidoostelijke gebieden en het Zuiden van Brazilië, wordt Açai dag in dag uit als consumptie gebruikt vanwegen zijn fijne smaak en rijkdom aan energie, omdat het rijk is aan vezels, proteïnen, calcium, kalium, magnesium, ijzer, vitamines en anti-oxidanten. Het bevordert de spijsvertering en vertraagd het verouderingsproces. Açaí wordt over het algemeen gebruikt door mensen die zoeken naar een gezonde natuurlijke voeding voor een fysieke en geestelijke gezondheid.


De samenstelling van Açaí wordt gezien als een volledig voedsel met belangrijke eigenschappen voor de menselijke gezondheid door:

 - een uitstekende natuurlijke, belangrijke anti-oxidant ter bestrijding van de vrije radicalen.
 - zijn grote hoeveelheid voornaamste vezels vergemakkelijkt het de spijsvertering.
 - stimulering van de bloedsomloop,
 - gebruik samen met vitamine C levert het een grote hoeveelheid aan fosfor en ijzer op die nodig zijn voor de hersenfuncties.
 - levering van uitstekende natuurlijke energie, voor mensen die werken onder stress, fysieke en geestelijke druk.

 

http://www.exotischevruchtensupplementen.nl, Powered by Mambo and Designed by SiteGround web hosting